Flyter på

Vi traglar på med det gamla vanliga. Inkallningar, som faktiskt funkar nästan jämt nu för tiden. Snabbt kommer han också. Apporterar gör han, hittar vantar och nycklar gör han och sitter kvar gör han också. Även om det sistnämda behöver en del träning om det alltid skall funka. Han har en tendens att tappa koncentrationen och glömma vad han håller på med, eller kanske skita i vad han håller på med. Däremot har han insett det fina med hästar så dom kan vi sitta och kolla på länge utan att han går iväg. Han brukar också få träna på att sitta och vänta medan jag klappar hästar. Sådant en hund måste kunna om den ska vara med mig!

Kontakt börjar han bli väldigt duktig på här hemma och att följa med i kopplet. Även om vi har vissa problem med att springa samtidigt utan att snubbla över varandra eftersom han gärna är väldigt nära. Å andra sidan kan han inte gå fint i kopplet och nosa samtidigt, inte utan påminnelser i alla fall. Kan bero på att han inte gör det så ofta i kopplet, jag tycker nämnligen att det är lite drygt att hålla i det så brukar släppa och låta det hänga efter. Får nog sluta med det ett tag.

Vi har också träffat på rådjuren idag och han var nog lite sugen på att springa efter. Räcker dock med ett nej så stannar han upp. Fast detta var i koppel, vet inte om han stannat om han varit lös. I lina jagar han inte i alla fall.

Det mesta flyter helt enkelt på, han börjar växa till sig lite.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0