Skillda åt

Här är det mer eller mindre dött (som vanligt med andra ord). Nu finns det dock en anledning, Auki är inte hos mig för tillfället. På senaste fodervärsträffen lämnade jag nämnligen en väldigt lydig hund hos Carin där han skall vara i två veckor. Han förvånade mig med att komma på alla inkallningar (räckte att jag tog i visselpipan så kom han typ) och han gick fint i kopplet förbi godisarna. Inte ens när jag ville att han skulle gå framför gjorde han det. Det tar sig med andra ord.
Jag letar under tiden efter en hundvakt/inneboende som kan hjälpa mig med hunden eftersom schemat inte var så bra som jag tänkt att det skulle va. Bullshit, allting som högskolorna säger egentligen. Istället fylls schemat sakta på med timmar, varför skulle en student behöva planera något liksom? Ungefär så tror jag att dom tänker. Aja, bara leta vidare och hoppas att det löser sig! Jag saknar lilla vovven iaf, tror dock inte att det är omsesidigt ;)

Asfaltsläggare

Idag har jag snackat lite med asfaltläggare. Både dom och en annan labbeägare har stannat och sagt att jag är duktig idag. Det är bra, kanske dom kan övertyga mamma om också. Jag gick i alla fall snällt bredvid mamma förbi och sen fortsatte jag med det medan dom gick bakom och visslade och grejade. Jag kollade lite intensivare och buffade lite för att få hälsa och tillslut fick jag ett varsegod. Tjoohoo! Dom var trevliga. Fast dom hade väntat sig en slapp hund eftersom jag gick så fint, men inte då. Jag studsade runt, gjorde kullerbytta och lät dom klappa lite med. Hade hoppats på att få kolla lite närmare på alla roliga maskiner, men fick jag inte.

Vid andra tillfället hade jag hellre pratat med labben som satt bak i bilen än bara stå där och lyssna. Det är inte riktigt min grej. Livet är för kort för att bara stå och lyssna. En annan sak som livet är för kort för är vika handdukar, men det skall jag tydligen lära mig nu. Helt okej i början för då får man massa med godis. Sen när godisarna blir färre och färre vill jag nog inte syssla med det mer!


Semester

Jag har varit på semester, på Öland. En semester går ut på att åka till ett nytt ställe där man liksom har baslägret. Sedan ägnar man hela dagarna åt att åka bil till andra ställen, gå runt där och sedan äta. Om man nu är människa, jag fick bara ligga under bordet och vara hungrig. Det är i alla fall det man gör. Man utnyttjar dock inte ställena man är på. När man är vid havet står man bara och kollar istället för att bada. När man är i städer går man bara istället för att nosa och passa på att smaka på allt som ligger på marken. När man är vid stora öppna fält med fåglar på kollar man bara istället för att jaga upp om. Med andra ord är det fullständigt värdelöst! Fattar inte grejen alls, nästa gång tänker jag inte åka med. Man blir bara nervös av allt packande, möblerna som mamma, mormor och morfar åkte iväg med för längesen har fortfarande inte kommit tillbaka. Jag och mamma sover fortfarande på golvet!

Dessutom inkräktar man på andra hundars revir. Tycker det är läskigt, jag vill inte bli ovän med dom liksom. Därför får man tänka sig lite för var man kissar, inte sno någons revir. Här hemma är ju liksom allting delvis mitt, känns tryggare!


Världen blir allt konstigare

Mamma håller på att tömma vårat rum?! I torsdags bar hon, morfar och mormor ut nästan alla möbler och bar in i en stor bil. Jag ville också vara med men istället fick jag stå fastbunden och kolla på. Mamma anser nämnligen att man inte kan lita på mig lös, dumheter! Hur som helst är det helmysko. Vart är alla grejer? Varför sover mamma på golvet helt plötsligt, det är ju min plats. Fast är ganska mysigt för då kan man krypa upp bredvid och lägga sig på morgonen en stund. Får man inte om madrassen är upphöjd. Vad är det för korkad regel förresten. Är ju inte så stor skillnad om det är ben på madrassen eller inte? Människor har sina udda idéer, minst sagt!

Häromdagen såg jag dessutom en gigantisk, konstig, brummande fågel eller något. Fast såg inte ut som en fågel. Istället för två vingar vid sidorna om kroppen hade den flera smala snurrande saker högst upp. Dom åkte runt, runt och väsnades. Sedan snurrade dom ännu snabbare och så lyfte den med människor i. Mamma trodde jag skulle bli rädd för den men eftersom den precis ätit flera människor så tänkte jag att den kanske var mätt. Vad det nu är för något?

RSS 2.0