Hur lärde han sig?

Nu ska jag berätta hur Auki lärde sig att ta av mig tröjan. Om man bara har en hund som gillar att ha saker i munnen blir det inga problem.

Först av allt så knöt jag fast en garnbit i dragkedjan för att han skulle få grepp om den snabbare och för att han inte skulle hålla på och dra i alla dragkedjor han hittar. Sedan var det bara att berömma när han tog i den och när han drog i den. Auki är inte precis den som tvekar till att bita i saker så det gick väldigt smidigt.

Därefter var det dags att lära honom ta tag i ärmarna, det var mycket svårare. Han har fått lära sig att inte bita i kläder och förvånansvärt nog håll han hårt på den regeln. När han väl lärt sig att hålla i den tog det ännu mer tid innan han drog i den. Fast med lite tålamod och beröm fixade han det med. Att dra i andra ärmen var självklart mycket enklare, dels för att han visst vad det handlar om och dels för att den är lättare att dra av. Vips så har han lärt sig ett nytt trix. Nu är han väl inte direkt fullärd, stundtals kan han behöva lite hjälp på traven. Han kan dock principen och tycker att det är riktigt roligt, som allt annat man kanske kan få en godis för!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0