Trix

Auki uppförde sig bra idag, när vi var inne och fikade låg han mest stilla. Visserligen hade han koppel på sig, men det var väldigt duktigt ändå. Pudlarna gick runt honom och han låg ändå kvar. Visserligen tyckte han nog att dom var lite läskiga, det var två kaxiga små damer. Jag blev i alla fall imponerad, det finns hopp även för honom. Sedan är han väldigt snäll runt andra hundar, alla bestämer över honom. Han bara lägger sig ner och ger sig.

Annars har han nu också lärt sig att dra av strumporna, med lite fara för alla tår. Han kan också buga, var är näsan, gå upp i knät och sånt viktigt som vilken hund som helst bör kunna. Dessutom har han fått hjälpa till att bära sin filt från sängen och lägga den i tvättmaskinen. Lite svårt eftersom han envisades med att gå på filten samtidigt som han hade den i munnen.

Vi tränar också på hundmöten, vilket går bra ibland och ibland inte. Om den mötande hunden går fint går det bra men om den hoppar/gnäller/springer runt och så vidare blir störningen för stor. Vi får träna på, problemet är bara att varenda hund här i byn är antingen lös och okontrollerad eller så vänder ägaren så fort en annan hund kommer.

Tror dessutom att hundmöten hade kunnat gå bättre om Auki inte var kopplad. Okej, vi kanske behöver träna lite mer men det mesta går faktiskt bättre när han är lös. Då går han så fint snett bakom mig, kopplar jag honom eller håller i kopplet ska han hålla på med tusen olika saker istället för att gå. Han kan dessutom inte gå fint i kopplet om man går tillsammans med andra hundar, fast vi tränar ju aldrig det så inte så konstigt kanske. Vi behöver fler hundkompisar helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0