Göteborg

Jag har varit i Göteborg igen, kul! Fast jag fick ett nytt halsband och jag är inte nöjd med valet faktiskt. Det passar inte mig och dessutom rycks det i det i tid och otid. Herregud så noga behöver allt inte vara. Jag kan väl få nosa lite eller gå fram till människor och visa min glädje över att möta just dem.  Annars gjorde vi samma saker som jag och mamma gör varje dag, fast nu var jag kopplad och stördes av en massa andra hundar. Vi brukar vara helt själva när vi tränar inkallning, letar godis, balanserar på saker och annat kul. Jag brukar även vara lös, är jag nästan alltid nu igen. Lina var osmidigt så nu kommer jag alltid, nästan!


Jag kan till och med vara lös på bk utan att springa till de andra hundarna där. Både på valpkursen och annars, alla blir ändå bara arga om jag springer fram. Eller inte hundarna, vi är snälla, men kan tänka mig att alla människor blir det. Fast har inte provat, kanske värt ett försök? Hur som helst, på valpkursen fick jag springa genom en korridor av valpar fram till mamma och jag fick gå lös i mitten när de stod i en ring. Tänkte att nu ska jag göra mamma glad, så jag lydde hela tiden. Och glad det blev hon så det var värt det!


Simma

Idag var vi uppe vid sjön igen, mamma skulle tydligen kolla vad jag tyckte om att gå på gungande bryggor. Som om jag skulle bry mig om det? Hur som, en av alla regler var att jag inte fick gå i vattnet från strandkanten. Eftersom hon fortfarande tror att jag är en mes tänkte hon att jag inte skulle våga hoppa ifrån bryggan men ack vad fel hon hade. Jag bestämde mig och sedan hoppade jag och förvåningen slog till. Det fanns ingen botten?! Hela jag kom under vattnet ju! Aja, jag fick helt enkelt börja simma och simma. Det krångliga var att vifta på svansen samtidigt, blev lite vingligt. Mamma bara skrattade och påstod att nu fick jag klara mig själv in till land, fast det höll hon såklart inne. Jag försökte ta mig upp på bryggan och vips så var hon där och hjälpte till. Jag säger ju att jag är bäst på människoträning! Efter det sprang jag runt, runt, runt i ren glädje över att jag faktiskt hade badat och vågat hoppa ifrån bryggan. 100 poäng till mig.


Upptagen

Jag är allt en upptagen vovve, jag går på valpkurs, ibland åker vi iväg och träffar de andra labbarna men främst har jag att göra här hemma. Jag måste strimla alla kartonger, flytta på skor som står i vägen, plocka upp skiten efter de vilda djuren som inte gör det själva. Sedan har mamma fått för sig att jag ska göra massa annat också. Jag bär in tidningen, jag plockar upp nycklarna som tappas i tid och otid (undra hur hon gjorde innan jag kom?) och sedan ska jag tydligen börja plocka upp mina leksaker efter mig, har dock inte riktigt bestämt mig för om jag tänker godkänna detta än. Något för la mamma göra själv.


Mamma var förresten på föreläsning om vilka regler som gäller när man har hund och sådant. Då undrar jag, kan man anmäla sina ägare om man tycker att man får mat för sällan? Nu får jag bara tre gånger om dagen, hade hellre sett att jag fick minst fem gånger. Då hade jag blivit mycket gladare så det borde väl gå? Ska allt ge det ett försök i alla fall!


Övergiven

Min elaka mamma har börjat överge mig i tid och otid, tydligen måste hon jobba så att jag kan få mat. Sure, som om mormor och morfar hade låtit mig svälta om mamma inte köpte mat? Skulle inte tro det va! Nu får jag istället vara hemma med morfar eller mormor eller båda två. Då får man inte vara ute i skogen och leka, tråkigt! Fast å andra sidan får man tugga tuggben mest hela dagarna när dem sover kan man smyga sig upp i en fåtölj om man bara är tyst nog. Däremot blir man alltid nerslängd, det är orättvist! Jag delar med glädje mina sängar, då är det inte mer än rätt att jag får dela deras. Det är i och för sig mer sport att smyga sig upp eller hoppa upp som jag gjorde på kvällarna innan. Då springer man runt, runt, runt och hoppar upp i soffan, när man blir nedslängd därifrån hoppar man upp i en fåtölj osv. Superkul, fast nu blir mamma så arg varje gång så jag har nästan slutat med det. Dessutom började mormor spruta vatten på mig när jag var i möblerna, äckligt.


RSS 2.0